GÜNE 1 DİZİ , 1 KİTAP , 1 ŞİİR

 

Ragnarok 

     2. Sezonunu merakla beklediğim bu dizi Tanrıların ve devlerin savaşını anlatmaktadır. 
     Norveç'in kirlilikle savaşan bir kasabasına taşınan ve garip bir çocuk olan Magne güçlerini keşfetmek üzeredir. Gizemler, acı kayıplar ve düşmanlarıyla başa çıkmaya kararlı olan Magne'yi ve bizi 2. Sezonda neler bekliyor? 27 Mayıs 2021 tarihinde 2. Sezonunu yayınlayacak olan Ragnarok, 1. Sezonun yarattığı heyecanı ve merakı tekrar hissettirebilecek mi bakalım. Geri sayım başladı :)


Böğürtlen Kışı- Sarah Jio
     Mayıs ayının ortasınsa beklenmedik bir anda, en son 80 yıl önce gerçekleşen bir hava olayı olan Böğürtlen Kışı'nda kaybolan bir çocuğu araştırmaya başlayan Claire, bebeğini yeni kaybetmenin acısını yaşıyordur. Evladını kaybetmenin ne demek olduğunu bilen Claire bu olayı çözmeye karar verir. Bu olayın içine girdikçe beklenmedik yeni gizemler ortaya çıkar. Acaba çocuğunu kaybeden anneyle arasında bir bağ mı var? 
     Hem gizem hem aşk, hem umut hem de umutsuzluğu aynı anda yaşatan bir kitap. Elime aldığımda kitabı bırakamadım. Ne kadar bitirmek istemesem de 2 günde bitiverdi. Olaylara kendini kaptırmamak ve duygu yoğunluğunu hissetmemek mümkün değil. Gerçekten çok etkileyici ve sürükleyici bir kitap.



Günün Şiiri 
Gelsene dedi bana
 Kalsana dedi bana 
Gülsene dedi bana
 Ölsene dedi bana
 Geldim Kaldım Güldüm Öldüm 
                                                                                      - Nazım Hikmet, 1963

Mutlu hafta sonları dilerim 
SAĞLICAKLA KALIN :)







Yorumlar

Yorum Gönder