GÜNÜN HAYAT HİKAYESİ

 

 Bugünkü hayat hikayesini bizimle paylaşan (A.L) ye sonsuz teşekkürler..
O zamanlar 14 yaşındaydım. Denizlinin bir köyünde yaşıyorduk. Ailecek çobanlıktan geçiniyorduk.
1970 senelerinde köyde Almanya ya gitme furyası başladı. Herkes kendini kurtarmak için Almanya ya gidiyordu. İlk başta nasıl iş bulunacağını gurbette nasıl yaşanacağını kestiremiyordum o yaşlar da. Aradan 1-2 sene geçti. Köye izinlerinde gelenle son model arabalarla köy kahvesinin önünde cirit atıyorlardı. Bense tarlada işçilik yapıp kahveye bi çay içmeye geldiğimde iç geçiriyordum resmen arabalara bakıp bakıp .
Sonra 1977 de 2 Abim ev de Almanya ya işçi olarak gideceğini söylediler. Çok geçmeden yaklaşık 2 sene sonra beni de yanlarına alcaklar dı meğer. 
Ben köyde bu süre zarfında babamlara yardım ettim. Hayvanlarımız vardı çobanlığa devam ettim. Tarlalara gittim geldim. 2 sene içinde de Almanyadan abimler bize yardım etmeye başlayınca benimde yanlarına gitmek için biletim alınmış oldu. 1979 senesi Kasım da Almanyaya, gurbete vardım. Almanya okadar farklıydıki resmen bambaşka bir dünyaya ayak basmıştım. Köyde hiçbirşey görmemiş ben değişik değişik insanlar evler arabalar caddeler sokaklar gerçekten burada o tarih için bambaşka bir hayat yaşanıyordu.
Hayatımı kurtarmak için resmen bir fırsattı bu. Şimdi o tarihte Almanyaya gidenlere bakarsak fırsat ayağıma gelmişti resmen. Ama olmadı ...
ben Almanya da en büyük abimin yanında kalıyordum o tarihte. Yengem ve ben abim işe gittiğinde aynı evde kalırdık. Kendi aramızda bana hasetlendiği için bir türlü anlaşamazdık yengemle. Tabi onunla anlaşamamamız benim Almanya da ki son günlerimi getirecekti ilerleyen zamanlarda. Birgün abimle ne konuştularsa artık bilmiyorum beni Geri köye yollamaya karar verdiler. Bahaneleri ise Biz size yardım edeceğiz sen annemin babamın yanında ol demeleriydi sadece. 
Ben yaklaşık 5 alık bir Gurbet macerasından sonra 1980 senesinde Türkiye ye Geri döndüm.
5 ay bile kalsam Almanya da o tarihte Almanya da olmak beni kafa ve vizyon olarak çok geliştirmişti. Dünyaya bakış açımda artık yenilikçi modern bir kafa yapısına sahip olmuştum. Çünkü ben orada resmen Türkiyenin 20 sene sonrasını görüp gelmiştim.
Yaklaşık 3 sene sonra yani Askerliğimi yapıp geldikten sonra Şehire gitmeye karar verdim. Abimlerin gönderdiği biraz çalışıp köyde kendi biriktirdiğim param vardı. Benim biraz param olduğu için belki ufak bir iş kurarım düşünceleride vardı ozaman aklım da. düşündüm ne yapabilirim nasıl para kazanabilirim diye sonunda bir taksi hattı satın almaya karar verdim. Ama param ozaman için tam olarak alcağım taksiye yetmiyordu. Bende başlarda şoförlük yapıp biraz daha para biriktirmeye karar verdim.
Başladım şoförlük kariyerime. Bu tam 11 yıl evveliyatında iste 48 sene sürecek bir kariyerdi.
Direksiyonun üstünde gece gündüz çalış dur geçen bir 10 sene. En sonunda Paramı denkleştirdim ilk başta sürdüğüm taksiyi aldım. Sonra 2 sene sonra gelirim artınca kendime 2 tane daha aynı duraktan taksi aldım. Yatırım yapmak için araştırdım. Kendimce şehir de olabilecek gelişebilecek düzgün arsalar tarlalar satın almaya çalıştım. Belirli ölçülerde hep yatırımlarımı yaptım işlerimi takip ettim. aldığım taksilerde şoförler çalıştırdım. bir gün olsun kimsenin hakkını yemedim. Allah ta benim yüzüme güldü.  Bu süre zrafın da evlendim tabi. Görücü usulü Ailemin uygun gördüğü birini eş olarak seçtim kendime. Ama bir an bile ikimizde birbirimize ne saygıda ne sevgide kusur etmedik. 2 kızım 1 oğlum var. Bazen içlerinde okuyanlar baba ben yurtdışına çıkacağım diyorlar. istemiyor el vermiyor içim güzel ülkem varken. Öyle veya böyle benimki bir başarı hikayesi değil belki tam. Normal bir insanın yapabileceği şeyler. Ama hayatımdaki dönüm noktam 5 Ay bile olsa Almanya da kalmış olmak
Allah herkesin nasibini veriyor bu hayatta siz yeterki çalışın :))

Teşekürler (AL) 


Yorumlar

Yorum Gönder